Helm linksboven

En nog veel meer...

Iedere keer als we in Spanje zijn ontdekken we weer nieuwe dingen.
Op deze pagina vind je van alles wat je in de omgeving kan doen.

Romeins festival Cartagena

In september wordt het jaarlijkse feest van de Carthagers en Romeinen gevierd. Het festival is internationaal bekend en bestaat uit tal van festiviteiten waaronder indrukwekkende parades. De stad is in deze tijd gekleurd met vele Carthagers in Romeinse kledij, trots op hun fascinerende geschiedenis.

La Manga Gokart

Vlak voor Cabo de Palos ligt de kartbaan La Manga Gokart. De kartbaan is opgedeeld in 3 stukken. Een deel voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, een deel met karts waar een ouder naast de kleintjes plaats kunnen nemen en een deel voor de echte snelle jongens! Bij de kartbaan zijn veel andere speelfaciliteiten en een restaurant.

Santuario de La Fuensanta

Aan de noordwest-zijde van de bergrug richting Murcia (vanaf Catagena) in het prachtige Regional Park El Valle y Carrascoy met vele wandel- en fietsroutes, ligt de indrukwekkende kerk van de beschermheilige van Murcia, "Santuario de La Fuensanta". Op het gezellige terras tegenover de kerk heeft u een schitterend weids uitzicht over de vlakte van Mucia.

Parque Comercial La Noria Murcia Outlet Shopping

Langs de snelweg A7 van Murcia naar Almeria ligt het Outlet Shopping Centrum "La Noria". La Noria is vergelijkbaar met "Batavia Stad" in Lelystad maar dan in Spaanse sferen en en slagje kleiner. Ben je gek op shoppen, neem deze dan ook even mee in de flinke rij van winkelcentra in de omgeving!

Catamarantocht op de Mar Menor

Vanuit de grote haven "Puerto Tomas Maestra" aan het einde van de La Mang strip vertrekt om de 3 uur de Olé-Catamaran voor een prachtige en relaxte tocht over Europa's grootste binnenzee "Mar Menor". Het schip is 23,5 meter lang en 10,5 meter breed en heeft een dek van 200 vierkante meter. De boot stopt bij het grootste eiland waar de gelegenheid is om een frisse duik te nemen in het water.

Natuurpark Sierra de Espuña

De Sierra Espuña is Murcia’s grootste bosgebied en biedt geweldige uitzichten. Dit schitterende park ligt juist achter Alhama de Murcia en is bijzonder omdat hier nog wilde geiten en lynxen leven. In de winter zijn de toppen van deze bergen met sneeuw bedekt. De hoogste top van deze bergketen is 1583 meter. Er zijn 30 verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Het gebied ligt ca. een uur rijen van woning.

Castillo de Lorca

Het kasteel van Lorca bevindt zich boven de stad en is zichtbaar als je op de stad komt aanrijden. Sinds de restauratie is het kasteel zeker een bezoek waard. Er is een interessante en leuke rondleiding als een soort reis door de tijd, met veel theatrale scenes en levende animatie. Ook voor kinderen is het erg geschikt. Lorca ligt ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden van de woning.

Winkelcentrum Nueva Condomina

Nueva Condomina is het grootste winkelcentrum van de provincie Murcia. Het winkelcentrum bestaat uit meer dan honderd winkels maar ook restaurants, bioscopen, etc. Kortom een plek waar men zich uren kan vermaken. Je vindt het winkelcentrum langs de snelweg A7 (dus niet de AP7!) net na Murcia richting Alicante.

Musea in Cartagena

Een krap half uurtje rijden van de woning ligt de gezellige stad Cartagena. In Cartagena zijn o.a. diverse musea te vinden. Cartagena heeft een rijke historie die ver terug gaat in de tijd. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Romeinse theater of het Nautische museum in de haven.

CitySiteSeeing Cartagena

Vanaf de haven van Cartagena kan men een bustocht maken door de stad in een dubbeldeksbus. Op de bovenverdieping zit je in de openlucht. Via een koptelefoon krijg je te horen wat er te zien is onderweg. Je kunt kiezen uit diverse talen. De bustocht geeft een goed overzicht van wat er te doen is in Cartagena.

Bijzondere minigolfbaan Los Alcazares

In het binnenland van Los Alcazares ligt een bijzondere minigolfbaan. De minigolfbaan is een letterlijke kopie van een echte golfbaan compleet met bunkers, water, bomen etc. en natuurlijk een gezellig terras en restaurant. Wij houden niet zo van minigolfbanen maar dit is een echte aanrader voor groot en klein!

Peke Park, lunapark voor kinderen

Op de La Manga Strip, vlak bij Plaza Bohemia, is 's avonds het gezellige Peke Park open, een Lunapark voor kinderen met bootjes, autootjes, springkussens, treintjes, trampolines, en nog veel meer.

Wandelroute Bateria de Cenizas

Net na La Manga Resort, op de weg naar Portman, begint de wandelroute dwars door de bergen van Calblanque met prachtige vergezichten over pijboombossen en de bergen van Calblanque, de binnenzee Mar Menor en de Middellandse Zee. Aan het eind van de route ligt het eeuwenoude Bateria de Cenizas. Een hooggelegen verdedigingsfort met o.a. mega grote kanonnen.

Mazaron

Mazarrón ligt in een wijde baai aan de Middellandse zee. De stad heeft twee stedelijke centra: de haven (Puerto de Mazarrón) en de hoofdstad. Door de rijke geschiedenis van de stad bevatten de straten van Mazarrón interessante monumenten. In Puerto de Mazarrón vindt je een vismarkt en veel vissersboten. Puerto de Mazarrón is de ideale plaats om te genieten van een volledig scala aan vrijetijdsmogelijkheden, waaronder watersporten.

Atractieparken in de omgeving

De provincies Murcia en Alicante zijn samen goed voor meer dan 20 attractieparken, en zijn daarmee een paradijs voor families met kinderen. Wat te denken van het Safaripark Terra Natura in Murcia van 165,445 m² met meer dan 300 dieren, of het waterpark dat er naast ligt, Aqua Natura.

De Flamingo's bij Lo Pagan

Wil je flamingos in de natuur zien. Ga dan naar het noorden van de Mar Menor. In de zoutmeren van Las Salinas bij Lo Pagan lopen er veel rond te struinen.


Rendered in 0.1575 seconds.