strand

Eindeloos veel stranden in alle soorten en maten

Op slechts 400 meter lopen van onze woning tref je de boulevard en het strand aan de Mar Menor. Deze kleine zee bevat een therapeutische hoeveelheid zouten en mineralen, welke een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid (gewrichten, stijfheid, reuma, eczeem, luchtwegen). De ondiepe zee (max. 7 meter diep) is aangenaam warm, en het zeewater bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 graden Celsius. Dat brengt met zich mee dat er ver in het laagseizoen gezwommen kan worden.

Meerdere van de zandstranden rondom de Mar Menor zijn bekroond met de ‘blue flag’ kwalificatie van de Europese Unie en zijn door de rustige golfslag, temperatuur en ondiepte ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het is zonder twijfel één van de beste plekken om te genieten van het heldere kalme water en tegelijkertijd voor het beoefenen van diverse watersporten zoals zeilen, kanoën, waterskiën, scuba-diving of windsurfen. Vanwege de vele tientallen kilometers zandstranden is het zelfs in het hoogseizoen niet overbevolkt.

Heb je behoefte aan de levendige golfslag van de middellandse zee, of wil je een beetje drukte om je heen of juist de volledige rust op het strand dan kan je echt alle kanten op in het gebied rond Mar de Cristal.


Rendered in 0.1270 seconds.