verrekijker linkerbovenhoek

Veelzijdige omgeving

Rondom de Mar Menor en ook aan de Middellandse zee liggen vele grotere en kleinere badplaatsen met alle denkbare voorzieningen zoals boulevards, jachthavens, restaurants, bars, winkels, scholen, ziekenhuizen, (water) sportcentra en golfbanen. Tussen de twee zeeën ligt La Manga strip, een dunne landstrook waar het toerisme is begonnen.

Murcia heeft 14 beschermde natuurreservaten met grillige bergen, brede prachtige zandstranden, idyllische baaien, duinen en fiets- en wandelpaden. Rondom de Mar Menor ligt een fietsroute en in de kleine zee liggen eilanden die per boot bezocht kunnen worden. Hier ligt ook het exclusieve “La Manga Club”, 3x uitgeroepen tot beste golfresort van Europa.

De historische Romaanse havenstad Cartagena heeft de grootste natuurlijke haven van Spanje en ligt erg idyllisch tussen bergen en kastelen. O.a. een amphi theater, stadsmuur en kathedraal uit de Romeinse tijd zijn bewaard gebleven. De Cartagenen zijn erg trots op hun mooie stad en vieren er graag en vaak feest. Zoals in de laatste 2 weken van september, wanneer de stad stad 2 weken lang wordt omgetoverd tot de oude Romeinse stad Carthago en duizenden Carthagenen in prachtige Romeinse kleding elke avond in optochten door de stad trekken. De kosmopolitische provincie hofdstad, Murcia, wordt het “Madrid van het Zuiden” genoemd en overtreft zelfs Cartagena in architectonische schoonheid.


Rendered in 0.0971 seconds.