Cabo de Palos

cabo de palos, klein vissersdorp met een gezellige haven

Het dorp Cabo de Palos is zo´n 10 minuten rijden van Mar de Cristal. Het is gelegen op een schiereiland. Het dorp is ontzettend populair en dit is volledig te begrijpen. De visrestaurants aan de haven zijn bekend om hun verse vis. Men kan hier op de vele terrassen genieten van een uitstekende maaltijd, gepresenteerd en bediend op een ouderwets gastvrije manier.

Je kunt in Cabo de Palos ook een heerlijke wandeling maken. Begin aan de strandzijde en vervolg de boulevard via de vuurtoren naar de andere kant. Je kunt deze wandeling eindigen op een terrasje aan de haven of doorlopen via een wandelpad naar het natuurgebied Calblanque.

Je bent hier tevens in een van de beste onderwatersportcentra van Europa. Hier vind je het onderwaterreservaat Isla Hormigas en Isla Grossa. Deze bieden een indrukwekkende gevarieerde flora en fauna en interessante wrakken en schepen die ooit voor de kust vergingen. Deze wateren zijn omschreven als de meest aantrekkelijke in de Middellandse zee door de ‘stichting De Cousteau’. Niet vreemd natuurlijk dat het daarom wemelt van de duikscholen in Cabo de Palos. De duikscholen organiseren ook excursies en (nacht)trips voor de ervaren duikers.

Op zondag is er in Cabo de Palos een grote markt die zeker een keer bezocht moet worden. ‘s Avonds is het gezellig druk op de vele terrasjes aan de haven.


Rendered in 0.0920 seconds.